0

Přestože patří elektronické cigarety k úspornějším a efektivnějším řešením, jakými omezit kouření klasických cigaret, je třeba si uvědomit, že se jedná o spotřební zboží, které je třeba udržovat ve správné kondici. Součástí každé elektronické cigarety jsou tzv. žhavící hlavy a spirálky, které se podílí na tvorbě vyprodukované páry z vašich úst. Jednou z pravidelně kladených otázek je, jak dlouho to vlastně vydrží? Ve stručnosti, odhadnout živnotnost není zrovna jednoduché, může se jednat řádově o několik dnů, možná i několik týdnů. Pokud se vám však tato odpověď nezdá jako srozumitelná, vysvětlíme si, jaké faktory mají vliv na životnost žhavících hlav a spirálek u moderních, elektronických cigaret.

Jaké jsou tedy základní faktory, které ovlivňují životnost atomizéru (clearomizéru), či žhavící hlavy? V první řadě je zodpovědnost na straně výrobce a samotný výrobní proces. Je tedy logické že žhavící hlavy se od různých společností můžou ve své životnosti odlišovat, ať už kvůli tomu, v jakém množství jsou produkty vyráběné, za jakých podmínek, nebo pomocí jaké technologie. Proto doporučujeme řídit se uživatelskými recenzemi, přičemž většina čínských výrobců disponuje méně kvalitnějšími výrobky a tak se jim můžete snadno vyvarovat. Pokud vám tedy žhavící hlava od jednoho výrobce vydržela maximálně 14 dní, neznamená to, že od jiného výrobce to bude stejné.

Nejvíce však závisí na samotném uživateli. Ten totiž může nejvíce ovlivnit, jak na tom bude jeho atomizér (clearomizér) – nebo žhavící hlava. Může se stát, že pokud budete e-cigaretu využívat na maximum několik hodin denně bez přestávky, po pár dnech může vypovědět službu. Je třeba tedy brát ohled na miniaturní provedení a nutnost chlazení. Pokud máte nový atomizér, nebo žhavící hlavu, je třeba na něj nakapat několik kapek liquidu, aby se pořádně nasáknul knot a natekl dovnitř. Poté musíte cca 5 minut počkat, případně u hustších VG e-liquidů je lepší nechat působit liquid klidně i 15 minut. Pokud tento krok přeskočíte, výrazně snížíte živnostnost, jelikož se žhavící hlava rychle přepálí.

Dejte si také pozor na to, aby nebyl clearomizér na suchu, nedoporučujeme tedy dokuřovat veškerý liquid až do konce. Každá ze žhavících hlav má po stranách 2 až 4 dírky, nebo přepážky, které přivádějí e-liquid dovnitř a zásobuje tak knoty a spirálku. Pokud hlava nemá dostatek náplně, uvnitř nádržky je špatný tlak a spirálka napaluje na prázdno, tímto snížíte její životnost. Pokud budete pravidelně doplňovat e-liquid, dosáhnete lepších výsledků. Na výslednou chuť a výdrž atomizéru může mít také vliv samotný e-liquid, pokud má váše náplň tmavší barvu a sladší chuť, může mít tendenci se připalovat na spirálku. Tímto dosáhnete rychlého konce a bude třeba vyměnit žhavící hlavu i v řádech několika dnů.

V případě, že vlastníte výkonnější grip s nastavitelným napětím a vákonem, musíte si zkontrolovat odpor vaší spirálky, jelikož v případě, že nastavíte příliš vysoké napětí s nízkým odporem, dosáhnete leda spálené chuti, případně zníčení atomizéru. Před použitím si tedy zkontrolujte, jakou žhavící hlavu máte zrovna na vašem vaporizéru nainstalovanou. Přestože je faktorů hned několik, můžete je z velké části ovlivnit svým rozumným užíváním, ohleduplností a postupnými zkušenostmi.

banner logo

 

Vapering.cz

Jsme dovozci elektronických cigaret značky Jomotech. Táto firma vyrábá elektronické cigarety s veľmi vysokou technickou úrovňou a kvalitou.

Internetový obchod VAPERING.CZ ukladá súbory cookies, ktoré pomáhajú k jeho správnemu fungovaniu. Využívaním našich služieb s ich používaním súhlasíte.