0

 

Elf Bar je v dnešní době vedoucím výrobcem jednorázových elektronických cigaret. Po celém světě prodává Elf Bar několik typů svých jednorázovek. Díky jejich extrémní popularitě se však objevují i padělatelé, kteří se chtějí svézt na vlně a tím ve výsledku pouze ničí pověst kvalitním zařízením.

V poslední době se začíná objevovat spousta fake zařízení Elf Bar 1500, které obsahují neznáme množství neznámého liquidu, který nemusí podléhat veškerým bezpečnostním a legislativním předpisům. Pojďme si říct, jak je efektivně poznat a rozlišit to pravé od potenciálně nebezpečného fejku.

Elf Bar 1500 díky zákonům není vůbec možno prodávat v ČR, dá se tedy očekávat, že jakýkoliv Elf Bar 1500, který na našem trhu koupíte je buď pašovaný, či padělaný!

Rozdíl mezi originálním a falešným zařízením nemusí být zřejmý na první pohled. Padělatelé ale nejsou většinou schopni zajistit vysokou kvalitu výroby, takže se můžete jednoduše setkat s "Elf Barem", který bez zjevného důvodu začne protékat, nebo mu po pár potazích dojde baterie. O nekontrolovaných substancích není třeba mluvit, vzhledem k přísné legislativě, která kolem nich panuje. Většinou se jedná o doma vyrobené e-liquidy z pochybných surovin, které mohou být potenciálně nebezpečné pro zdraví.

Falešné zařízení se však díky moderním ochranám dá zjistit i na první pohled několika jednoduchými způsoby.

1) Nejjednodušší ověření zaručuje QR autentifikace. Jednoduše naskenujete QR kód na balení zařízení a ihned se dozvíte, zda je Elf Bar opravdu Elf Bar, nebo jestli se jedná o padělek. K tomu pomůže i security code, který je svázán s QR kódem. Originál má unikátní kód pro každý jednotlivý kus, zatímco padělatele vezmou jeden kód, který používají stále dokola. Při naskenování se pak můžete setkat s tím, že byl kód použit klidně 300x. Dalším menším prvkem ochrany je holografický proužek, který u padělku chybí a je nahrazen proužkem vytisknutým na obyčejný papír. Pokud u sebe zrovna nemáte telefon, nebo nemáte jinak možnost naskenovat QR, dá se zařízení rozeznat i díky menším nuancím v balení

elf_Bar_QR

2) Při pozornějším ohledání balení lze originál rozeznat i díky specifickým chybám na tisku, či rozpoložení jednotlivých prvků na balení. Samotný název "ELF BAR" na čelní straně krabičky není na padělku napsán typickým Elf Bar fontemgrafika nekoresponduje s originálem a zároveň je u padělku, který máme po ruce vidět, že QR kód výrobce nalepil přes adresu sídla firmy. To se u pravého Elf Baru nestane a vše má své místo. Papírek s QR a security kódem je u originálu vyroben z papíru na bankovky, kdežto u padělku se jedná o obyčejný papír do tiskárny. Text je navíc u padělku rozpitý a ne příliš kvalitní.

elf_Bar_grafikaelf_Bar_FONTelf_Bar_grafika_barcode

3) Konečným ověřením je pak samotné zařízení. Pokud si kupujete stále stejné příchutě, poznáte na první potah, že něco není v pořádku. Elf Bar totiž používá své e-liquidy vysoké kvality, které se těžko napodobují. Celý vaping je pak tedy naprosto odlišný, od airflow, přes chuť až po samotný potah. Je třeba ještě jednou zdůraznit, že použité suroviny u padělku nepodléhají žádné legislativní kontrole a tudíž mohou obsahovat nepovolené množství nikotinu, nebo potenciálně zdraví nebezpečné látky. I když se padělky stále zlepšují, je často šance, že padělané zařízení nemá dobře slícovaný papírový přebal, nebo obsahuje chyby v samotném tisku i na zařízení.

Dávejte si prosím pozor. Elf Bar 1500 je momentálně nejvíce padělaným zařízením od tohoto výrobce. Jak jsme psali výše, Elf Bar 1500 si u nás zakoupit oficiálně nemůžete, ale metody ověření pravosti zůstavají stejné takřka pro jakoukoliv verzi, která u nás je, či bude dostupná.

banner logo

 

Vapering.cz

We are importers of electronic cigarettes Jomotech. This company produces electronic cigaretts very high technical level and quality.

The VAPERING.CZ online store stores cookies that help make it work properly. By using our services you agree to use them.